Förodla = planering

I år har jag en plan på vad och vart jag ska odla. Direkt det går att börja arbeta jorden så ska det rensas ut gammal jord och städas ut det gamla växthuset. Nya rutor ska in i växthuset och städas upp. Vad ska odlas där inne och det är något som måste börja förodla nu snart. Nästa vecka ska alla äggskal, mjölkartonger, glasburkar osv fyllas med jord och frön.

Detta året ska vi även se till att jordgubbslandet inte får oväntat besöka av skator. Detta året ska jag låta de stirra in på de goda gubbarna utanför stängslet. Jo, så självisk ska jag var i år.

Ett år där självförsörjning ska bli lite lättare med bättre planering och förberedelse. Det kommer bli en del slit och goa kvällar efter jobbet men det kommer vara så himla värt. Att få äta direkt från vårt egna skafferi, direkt från vår trädgård.

Jag har ett ideal för hur trädgården ska se ut men vet redan nu att det måste börjas i tid och allt kommer jag inte hinna i år. Det är bara att inse att man måste bruka det som finns för att inte dra på sig för stora kostnader. Det finns massa gamla bräder som kan användas till odlingslådor. Det finns gammalt nät som kan spikas upp för att hålla besökarna borta.  Dessutom är allt fortfarande på lärlingsstadie i Vad som funkar bäst i vårt klimat. Hur man vattnar enklast genom att samla upp regnvatten och bruka det i första hand. Det är inte helt självklart alltid…

Om det finns tid i sommar kommer dessutom gå en biodlingskurs. Jag får hoppas på det bästa… 😄

Nu är det först vila eftersom jag fick fruktsvärd värk under gårdagen pga operationen. Vila är medicin I detta fall och det är nog det som är absolut svårast för mig. Jag vill inte för det finns så mycket kul att göra dessutom har jag vart hemma från mitt alldeles för roliga jobb.

image

image

Från tidningen trädgårdslandet. Min bokhylla är dessutom en plats där konstböcker och andliga böcker briljerar utan även numera odlingsböcker. 

image

Vila va det…Solen skiner och allt är så där underbart ute.

image

image

Lugg ja…snart är håret längre igen. Det är alltid lättast.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *