Mamma, inte som jag tänkt mig…

Nu tänkte jag göra nåt som jag faktiskt tänkt på länge… Ni är säkert fler därute som tänker som mig. Att bli mamma, är det verkligen som ni har tänkt er? Vad händer egentligen med dig som mamma och kvinna efter att du har fått barn. Vänta!!! Det kanske inte är likadant för alla, men för mig är det såhär:

  1. Jag ska ut och festa med mina vänner minst en gång i månaden, ska inte bli en sån där tråkig mamma Sanningen: Om jag går ut en gång på 6 månader så är jag jävligt nöjd, dessutom så är jag helt slut kl 21:00 och tittar förundrat på mina härliga goa vänner att de orkar och DET GJORDE jag också. PS Jag kan absolut inte dricka massa shots…
  2. Jag ska fortsätta sminka mig varje morgon och fixa håret. Sanningen: jag hinner inte alltid…ser ut som ett troll när jag dyker upp på morgonen till dagis och håller på att skrämma ihjäl halva avdelning. Slänger på mig mascara snabbt i bilen innan jag kikar in på jobbet och är jag riktigt sen så får jag se ut som ett troll även där.
  3. Dessa mammor och pappor, kan de inte hitta nåt bättre att klaga på än deras sjukdomar och trötthet. Sluta jag orkar inte lyssna liksom. Sanningen: Jag är är ju så sjukt trött hela tiden att påsarna under ögonen håller på att trilla ner till knävecken ibland och slår mig på knäna. Sjukdomar, äsch orkar inte ens gå igenom…då blir det så himla tråkigt att jag själv somnar framför skärmen.
  4. Jag ska vara strikt med mitt barn och uppfostra det väl, absolut inte säga ”JA” bara för att få tyst på barnet. ABSOLUT INTE ge barnet en IPAD bara för att jag ska ringa en kompis. Sanningen: Pust, javisst javisst…nej jag orkar inte ens ha en förklaring på detta. Det blir som det blir och ingen är perfekt, tror det räcker som svar 😉
  5. Känslomässiga mödrar. Vad är de med dessa egentligen? Ska de alltid vara så känsliga och gråtmilda? Sanningen: Fasen, kan jag inte sluta lipa åt allt! Måste jag få tårar i ögonen direkt någon säger nåt som jag känner är helt fel…  Åhhh men sluuuuta storlipa bra för att Justus säger: ”mamma bäst”. Buhäää—
  6. Jag ska aldrig hålla på att uppdatera facebook och snacka bara om mitt barn. Sanningen: Jag spammar facebook och instagram med Justus. Han är en stoooor del av mitt liv. Jag inser att han är en så stor del till att jag är så lycklig som jag är idag. Han är min lilla guldklimp och det vill man visa upp!
  7. Jag ska ha mitt hem perfekt städat och det ska absolut inte ligga massa skräp och barnmat överallt på golv och väggar. Sanningen: Huset ser ut som ett bombnedslag mest hela tiden och har jag tur så hinner jag smygstäda innan någon besökare råkar spontant besöka vårt hus…YAY!
  8. Jag ska ha kvalitetstid med min man, va varför lämnar de inte bara bort sitt barn. Sanningen: Jag vill inte ens lämna bort Justus och det värsta är att min man är ännu värre än mig själv. Japp, det kan man kanske inte tro…men så kan det bli 😉

Listan kan dock bli mycket längre. Usch jag bara tänker på en sån lista som kan få 100 punkter. Nej, jag ska inte tråka ut er eller mig själva med det. Kontentan ur det hela är att det är helt fantastiskt att få barn och det är verkligen så mycket roligare än jag trodde!!! Att se någon gå från bebis till att bli en liten människa, helt magiskt… Detta lilla underverk!

Carina-Tropp-Header

Lilla Justus i magen, tänk att man får ut en sådan krabat…ja ni vet…visst låter det helt omöjligt. PS allt ser ut som vanligt igen, inga konstigheter ;)

Lilla Justus i magen, tänk att man får ut en sådan krabat…ja ni vet…visst låter det helt omöjligt. PS allt ser ut som vanligt igen, inga konstigheter ;)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *