Min dag – en charad

Vakna med feber och trodde jag skulle dö. Berätta för Nisse att jag kommer nog att dö. Han tyckte jag överdrev och tog Justus i traktorn så jag fick sova en timma.
 
Justus kommer tillbaka, drar katten i pälsen och försöker lyfta på att märkliga sätt. Katten blir arg och Justus börjar gråta.
Jag tar pojken i vagnen och besöker hönsen. Justus bär runt på hönsen i alla märkliga konstiga positioner, sånna märkliga positioner som egentligen borde passa bra till en teckning av en actionhjälte i de gamla hederliga serietidningarna.
 
Vi får besök i bigården av grannen Gotthard, han säger att det har vart slagsmål i bikupan men han gick in som fredsmäklare så nu är det lugnt igen. En Carl Bildt kan man säga fast aningen lugnare och dessutom riktigt geniun. Det kanske Bildt är, jag känner honom ju inte personligen.
 
Vi fick fint besök av Emelie och Ronny, vänner till Nisse. Vi tjötar om allt som finns mellan himmel och jord. Jag får dessutom reda på den hemska sanningen bakom en av byborna. Jag är nu lättad!
Äntligen dags för den dagliga hönsjakten. Det är alltid en historia i sig och det brukar jaga upp hjärtat i 110km/h. Det är alltid en jädrans höna som bara vägrar gå in och tålamodet tryter såklart. Vansinnig blir jag. Helt utom. Helt förbannad… Ja, den där hönan får en fjäder noppad snart både här och där. Jajamen!
 
Nu iallafall gräsmattan klippt vid mitt hus, ett perfekt sätt att lugna nerver, humör och även arbeta med jaget. Nu är en jag en bättre människa. Tack gräsmattan –  tack för möjligheten att få klippa dig. PS Lämnade någon fläck till bina så de har pollen att ta av.
DSC_0048
Min älskade unge. Han är helt underbar!

One Comment

  1. Sandra

    Jag vill mest av allt veta hur ungen får tillstånd av hönsen att bära på dom över huvud taget!?? ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *