Mitt liv här och nu

Idag ställde jag frågan på min instagram @carinatropp om vad ni där ute tyckte att jag skulle skriva om på bloggen. Frågan kom upp gällande fler barn / syskon till Justus. Familjen har ställt frågan. Vänner har ställt frågan. Okända har undrat på sociala medier och när man träffat de. I somras ställde Linda Lindorff frågan. Jag blev genast rädd att de skulle klippa med det men det klipptes bort. Det blev en sån där jobbig tystnad då vi båda visste att det inte kommer bli så nu. Ingen som ställt frågan har anat eller kunnat veta att vi medvetet har väntat. Detta beror på att på flera anledningar. Nytt jobb, Justus är bara 1 år och jag har under flera år haft cellförändringar som påverkat beslutet att vänta på efterfrågan från min läkare. 

Det är 3 faser dessa cellförändringar kan befinna sig i. Det är 1. Lätta cellförändringar 2. Måttliga förändringar  3. Cancer. Jag fick besked i veckan att jag är till deras vetskap på  steg 2 och det kommer därför opereras inom en vecka. De kommer därmed att ta bort de celler som kan utveckla sig till cancer.

På yngre personer som är kring 20 år vet man att de fortfarande är fertila efteråt och man förutsätter att det blir ett positivt resultat på de efter 30 år med.

Det är ett känsligt ämne att prata om barn för många. Allt är inte alltid klockrent ett ja eller nej. Man skäms och det är känslomässigt jobbigt. Det finns såklart många olika anledningar till att det kan va svårt att få barn och ytterligare barn. Det är något av det roligaste i livet att få barn så jag förstår att alla undrar.

Gällande fler barn så hade vi gärna fått fler barn. Vi ser inget som en självklarhet. Vi är glada och stolta över Justus och han är vet guld i livet. Vi önskar honom syskon men framförallt att bra och härligt liv. Vi önskar att vi alla får vara friska och att vi alla mår bra.

image

image

image

image

image

För er som vill följa min konst instagram så kika in på @artbycarinatropp

image

image

image

Bilder under konstruktion 😄

  

One Comment

  1. Det är så många som lägger sig i sånt som de inte har med och göra. Så fort barnet blivit en viss ålder, när kommer syskonet. Det kan finnas många orsaker, som så här i ditt fall tex.

    Vår son blir 1 om 1 vecka, så väntar bara på när syskon skall komma, vi vill inte ha tätt mellan våra barn, utan hugo skall få vara liten och inte behöva bli stor direkt. Sen har vi inte ens bestämt om vi vill ha fler barn, eftersom vi inte är där ännu.

    Jag hoppas det går bra för er och att ni kan få ett barn till längre fram :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *